استانبول-دو قاره ای زیبا

موقعیت استانبول

استانبول با نام قدیمی قسطنطنیه که ترجمه عربی کنستانتینوپول به معنی شهر کنستانتین بزرگترین وپرجمعیت‌ترین شهر ترکیه  و مرکز فرهنگ و اقتصاد کشور ترکیه است. جمعیت این شهر در سال ۲۰۱۸ حدود ۱۵,۰۶۷,۷۲۴ میلیون نفر گزارش شده است.

استانبول در کنار تنگه بسفر و دریای مرمره قرار دارد. تنگه بسفر دو قارهٔ آسیا و اروپا را از یکدیگر جدا می‌کند و استانبول تنها شهر بزرگ جهان است که در دو قارهٔ جهان قرار گرفته است. بندر طبیعی شاخ طلایی یا خلیج در این شهر قرار دارد.

بسیاری از کشورها جهان از جمله کشورمان ایران در این شهر دارای کنسولگری هستند.

اگر قصد سفر به استانبول را دارید با ما همراه شوید تا شما را با این شهر زیبا و بزرگ آشنا کنیم و چنانچه به توضیحات بیشتری نیاز پیدا کرده و یا قصد رزرو تورهای لوکس ترکیه با بهترین قیمت را دارید با کارشناسان ما در بخش تورهای خارجی در تماس باشید.

پس از آنکه کنستانتین کبیر این شهر را به عنوان پایتخت جدید امپراتوری روم شرقی برگزید، شهر نزد مردم به کنستانتینوپل به معنای «شهر کنستانتین» معروف گشت. اگرچه کنستانتین سعی کرد نام «رم جدید» را بر آن نهد، اما این نام نزد مردم مقبول نیفتاد . مسلمانان که از قدیم با رومیان مراوده داشتند ، این شهر را قسطنطنیه یا قسطنطینیه نامیدند. نام دیگر شهر استانبول بود که از عبارتی یونانی به معنای «به سوی شهر» گرفته شده است.

در سال ۱۷۷۰ میلادی سلطان مصطفی سوم با ضرب سکه‌هایی که روی آن نام اسلامبول (اسلام‌ شهر) نقش بسته بود، تلاش کرد این نام را فراگیر کند. در دورهٔ جمهوریت و از روز ۲۸ مارس سال ۱۹۳۰ ادارهٔ پست ترکیه از تمامی کشورهای جهان خواست تا در مکاتبات خود از نام استانبول استفاده کنند.

تاریخچه استانبول

اولین نشانه‌های سکونت انسان در استانبول متعلق به عصر مفرغ  است نشانه‌هایی از سکونت انسان عهد مفرغ در فکرتپه واقع در بخش آسیایی استانبول پیدا شده‌است.

مستعمره نشین‌های یونانی مگارا در سال ۶۶۷ قبل از میلاد این شهر را بنا نهادند و به افتخار پادشاه خود بیزانس نام آن را بیزانتیوم گذاشتند . در زمان جنگ‌های میان امپراتوری هخامنشی ایرانیان به رهبری داریوش بزرگ ایرانیان شهر بیزانس را به تصرف خود درآوردند که تا پایان زمان سلطنت اردشیر درازدست همچنان در اختیار ایرانیان باقی‌ماند و ایرانیان تا سال ۱۹۶ که امپراتوری روم بر این شهر تسلط یافت، بر بیزانس حکومت می‌کردند.

استانبول

در سال ۱۹۶ میلادی رومیان بر بیزانس مسلط شده و شهر رو به خرابی نهاد به خصوص آنکه رومیان پایتخت جدید خود را به نیکومدیا (کوجاالی کنونی) منتقل نموده بودند. در این سال‌ها گروه‌های بزرگی از رومیان به بیزانس (استانبول فعلی) مهاجرت کردند.

موقعیت سوق‌الجیشی بیزانس امپراتور کنستانتین بزرگ را واداشت تا در سال ۳۳۰ رم جدید را در محل بیزانتیوم به عنوان پایتخت امپراتوری روم شرقی بنا نهد که پس از مرگ وی این شهر قسطنطنیه  یا کنستانتینوپولیس نامیده شد و نام روم جدید به فراموشی سپرده شد.

در ماه مه سال ۱۴۵۳ سلطان محمد دوم فاتح بعد از ۵۳ روز محاصره در حالی وارد قسطنطنیه شد که توپ او یک حفره بسیار عظیم و بزرگی را در دیوارهای قسطنطنیه ایجاد کرد. این حفره امروزه به توپکاپی (دروازه توپ) معروف است. سلطان محمد فاتح پس از فتح استانبول آن را به عنوان سومین پایتخت امپراتوری عثمانی اعلام نمود.

پس از فتح استانبول سلطان محمد فاتح کاخ توپکاپی و بازار استانبول را بنا می‌نهد و مدارس، حمامها و بناهای زیادی در شهر ایجاد می‌کند. نقش فراش نشدنی معمار سینان در بوجود آوردن آثار معماری این دوره برجسته بوده‌ است.

زمانی که جمهوری ترکیه در سال ۱۹۲۳ تشکیل شد پایتخت آن از استانبول به آنکارا تغییر پیدا کرد. اما استانبول محوریت خود به عنوان مرکز تجاری، صنعتی ترکیه را حفظ نمود و هم‌اکنون نیز بزرگترین شهر ترکیه می‌باشد.

جغرافیا و آب هوا

شهر استانبول در ساحل دریای مرمره قرار دارد و تنگه بسفر که دریای مرمره را به دریای سیاه متصل می‌کند، از وسط این شهر می‌گذرد. بخش غربی شهر در قاره اروپا (شبه جزیره تراکیه) و بخش شرقی آن در آسیا (شبه جزیره آناتولی) واقع است. شهر استانبول ۱۵۳۹ کیلومترمربع وسعت دارد.

استانبول نزدیک گسل آناتولی شمالی واقع شده‌است این گسل از شبه جزیره آناتولی تا دریای مرمره ادامه دارد. دو صفحه از طبقات زمین‌شناسی، آفریقا و اروپا-آسیا به یکدیگر فشار می‌آورند این خط مرزی مسئول چند زمین لرزه و لغزش سنگین در تاریخ معاصر می باشد. در سال ۱۵۰۹ زمین لرزه‌ای مهیب موجب ایجاد سونامی شد و دیوارهای ساحلی شهر را تخریب و بیش از ۱۰۰ مسجد را ویران نمود و موجب کشته شدن ۱۰۰۰۰ نفر شد. در سال ۱۷۶۶ مسجد ایوب کاملاً تخریب گشت. در سال ۱۸۹۴ زمین لرزه بسیاری از قسمت‌های بازار بزرگ استانبول را نابود کرد. یک زمین لرزه در سال ۱۹۹۹ در کوجاالی در ۱۰۰ کیلومتری شرق استانبول موجب مرگ، ۱۸۰۰۰ نفر شد.

استانبول

آب و هوا استانبول

تابستان‌های گرم و مرطوب و زمستان‌های سرد، بارانی و برفی از ویژگیهای آب و هوای استانبول است. میزان بارش سالیانه استانبول به‌ طور میانگین ۸۷۰ میلی‌متر است. میزان رطوبت نیز اغلب زیاد است.

به‌ طور متوسط بیشترین درجه حرارت در طول ماه‌های زمستان بین ۷ درجه تا ۹ درجه سانیگراد است. بارش برف در استانبول یک یا دو هفته در طول فصل زمستان عادی است و اغلب یکی از این بارش‌ها سنگین می باشد. این برف سنگین معمولاً بین ماه‌های دسامبر و مارس رخ می‌دهد.

در ماه‌های تابستان از ژوئن تا انتهای سپتامبر به‌طور میانگین درجه حرارت روزها از ۲۸ سلسیوس شروع می‌شود. گرمترین ماه، ژوئیه با متوسط درجه حرارت ۲۳٫۲ درجه سلسیوس و سردترین ماه، ژانویه با متوسط درجه حرارت ۵٫۴ درجه سلسیوس است. بالاترین درجه حرارت ثبت شده در استانبول ۴۰٫۵ درجه سلسیوس در اوت سال ۲۰۰۰ و پائین‌ترین درجه حرارت ۱۶٫۱- درجه سلسیوس در فوریه سال ۱۹۲۷ بوده‌است.

این شهر کمی بادخیز می باشد و به‌طور متوسط (میانگین) سرعت بادی حدود ۱۷ کیلومتر در ساعت دارد. تابستان خشک‌ترین فصل است، هر چند تابستان‌ها هم بارش باران وجود دارد.

مذهب

اکثریت قریب به اتفاق مردم در سراسر ترکیه و در استانبول، مسلمان اهل سنت هستند. بسیاری از سنی‌ها به دنبال مکتب حنفی از تفکر اسلامی، اگر چه حدود ۱۵ درصد از اهل سنت ترکیه به ویژه کردهای شرق فرات از فقه شافعی پیروی می‌کنند. بزرگترین مذهب غیر سنی مسلمان ترکیه علویان با بیش از ۷٬۵ میلیون نفر جمعیت در ترکیه هستند که یک سوم از همه علویان ترک در استانبول زندگی می‌کنند.

مساجد استانبول

شهر تاریخی استانبول مساجد باشکوهی را در دل خود جا داده‌است که ساختار آن‌ها باورها و معماری دوره‌های مختلف تاریخی را که بر این شهر حکومت می‌کردند، به نمایش می‌گذارند.

تقریباً تمام مساجد سلطنتی استانبول که به فرمان سلطان‌ها در دورهٔ حکومت عثمانی ساخته شده‌اند معماری مشترکی دارند و شامل گنبد، محراب، مناره و حیاط هستند و همچنین مجموعهٔ مسجد که آن را کلیه می‌نامند. کلیه‌ها شامل مرکزی برای مداوای بیماران بودند که آن را «دارالشفا» می‌نامیدند و همچنین حمام عمومی، کاروان‌سرا، مطبخ، مدرسه و دارالقرآن. این مراکز به اقتضای نیازهای مذهبی و فرهنگی شکل گرفته بودند.

مسجد سلیمانیه، مسجد آبی و مسجد جدید از جمله مساجد زیبای این شهر توریست پسند هستند که هر ساله با استقبال گستردهٔ گردشگران روبه‌رو می‌شوند.

استانبول

مسجد ایاصوفیه

ایاصوفیه در سال ۳۶۰ به عنوان کلیسایی بزرگ ساخته شد و در طی سال‌ها دستخوش تغییراتی شد تا در تاریخ ۱۴۵۳ به دستور سلطان عثمانی به مسجد تبدیل و تا تاریخ ۱۹۳۱ مسجد باقی ماند. در سال ۱۹۳۱ به دلیل معماری غنی و تاریخی و تاریخ نهفته در بنا، ایاصوفیه به دستور آتاتورک به موزه تبدیل شد.

مسجد سلیمانیه

مسجد سلیمانیه به دستور سلطان سلیمان معروف به سلیمان محتشم و به دست معمار سلطنتی نامدار «معمار سینان» بنا شد. این مسجد بین سال‌های ۱۵۵۰ تا ۱۵۵۷ میلادی بنا شد و هنوز هم قسمت‌های زیادی از مجموعهٔ آن سالم مانده‌اند و بخش‌هایی مثل حمام ترکی سلیمانیه قابل استفاده هستند.

از قسمت‌های خاص این مسجد که برای گردشگران جذابیت بالایی دارد قبرستان مسجد است که مقبرهٔ سلطان سلیمان و همسرش خرم سلطان در آن قرار دارد. این مسجد روی تپهٔ سوم از هفت تپهٔ استانبول بنا شده و دید زیبایی از شهر را به گردشگران می‌دهد.

مسجد اورتاکوی

مسجدی زیباست که در قرن ۱۸ ام توسط آقا محمود، داماد وزیر بزرگ ابراهیم پاشا، تنها کمی آنطرف تر از پل بسفر بنا شد.

مسجد آبی

مسجد سلطان احمد که آن را به نام مسجد آبی می‌شناسند یکی از زیباترین مسجدهای استانبول است که در فصل‌های پیک کردشگری ، گردشگران برای بازدید از آن در صف‌های طولانی منتظر می‌مانند. مسجد آبی ترکیبی از عناصر معماری دورهٔ بیزانس و عثمانی را به نمایش می‌گذارد و نورپردازی خیره‌ کنندهٔ آن در شب این مسجد را یکی از سوژه‌های پر طرفدار برای عکاسی می‌کند.

مسجد سلطان احمد پس از گذشت سال‌ها یک مسجد فعال است و برای عبادت مورد استفاد قرار می‌گیرد. از شاخصه‌های این مسجد گنبد بزرگ به ارتفاع ۴۵ متر آن است که به انضمام ۴ منارهٔ آن نمای زیبایی می‌سازد. کاشی‌کاری‌های هنرمندانه، خوشنویسی‌های داخل گنبد و نقاشی‌های این مسجد بسیار معروف هستند.

استانبول

مسجد جدید

مسجد جدید علی‌رغم نامی که دارد مسجدی ۴۰۰ ساله است که به دستور صفیه والده سلطان، مادر سلطان محمد سوم ساخت آن آغاز شد اما اتمام و تکمیل بنای مسجد تا ۶ والده سلطان دیگر به درازا کشید.

این مسجد میزبان ۶۶ گنبد بزرگ و کوچک است و در قسمت شاخ طلایی استانبول قرار دارد.

مسجد رستم پاشا

استانبول در بین سال‌های ۱۵۶۱ الی ۱۵۶۳ به وسیله ثروت وقفی خود رستم پاشا ساخته شد. این مسجد نمونه‌ای مهم و شناخته شده از سرامیک کاری ایزنیک در استانبول می‌باشد و در واقع سرامیک کاری ایزنیک امضای معماری و تزئین عثمانی و بازگوی سیاست، تاریخ و داستان‌های دوره سلاطین عثمانی است.

فرودگاههای استانبول

استانبول به دو فرودگاه مجهز است که در ادامه با هر یک و راه های دسترسی به آن ها آشنا می شویم:

استانبول

۱- فرودگاه بین المللی استانبول – Istanbul Airport

فرودگاه بین المللی استانبول، جدیدترین و بزرگترین فرودگاه بین المللی ترکیه است که در منطقه آرناووتکوی استانبول جای خوش کرده است. این فرودگاه پس از ۶ آپریل ۲۰۱۹، جایگزین فرودگاه معروف آتاتورک شد و در حال حاضر پذیرای تمام پروازهای شهر استانبول است. جالب است بدانید در حالی که هنوز ساخت این فرودگاه به اتمام نرسیده، گنجایش کنونی آن برابر با ۱۵۰ میلیون مسافر در سال است. ضمن آن که به زودی با تکمیل فاز دوم فرودگاه استانبول، گنجایش آن به ۲۰۰ میلیون مسافر در سال خواهد رسید.

 برای دسترسی به مرکز شهر از فرودگاه استانبول می توانید از اتوبوس های هاوا ایست (Havaist)، اتوبوس شهری، تاکسی های فرودگاه و تاکسی آنلاین استفاده کنید. قرار است به زودی خط متروی استانبول تا این فرودگاه جدید کشیده شود.

آدرس: ترکیه، استانبول، منطقه آرناووتکوی، محله تایاکادین

۲- فرودگاه بین‌المللی صبیحه گوکچن

فرودگاه بین المللی صبیحه گوکچن با نام اختصاری SAW، در ۵۰ کیلومتری جنوب شرقی مرکز استانبول و در بخش آسیایی شهر قرار دارد. صبیحه گوکچن نام نخستین خلبان جنگی زن ترکی است که بر روی این فرودگاه گذاشته شده است.

گرچه از فرودگاه صبیحه گوکچن دسترسی محدودتری به مرکز شهر استانبول وجود دارد؛ اما باز هم می توانید از وسایل حمل و نقل عمومی مانند اتوبوس و تاکسی استفاده کنید. 

آدرس: ترکیه، استانبول، منطقه پندیک، محله صنایع

۳- فرودگاه بین المللی آتاتورک – Istanbul Atatürk Airport

تا پیش از ۶ آپریل ۲۰۱۹، فرودگاه بین المللی آتاتورک استانبول، بزرگ ترین فرودگاه ترکیه از لحاظ تعداد مسافر، پروازها و مقاصد سفر محسوب می شد. اما در حال حاضر این فرودگاه کاربری سابق خود را از دست داده و تنها برای ارسال محموله، پروازهای دیپلماتیک، فنی، تاکسی هوایی و … مورد استفاده قرار می گیرد.

آدرس: ترکیه، استانبول، منطقه باکیرکوی، محله یشیلکوی

حمل و نقل عمومی

سیستم حمل و نقل عمومی استانبول می‌تواند برای استفاده کردن مشکل باشد؛ حمل و نقل عمومی در این شهر مبتنی بر تاکسی اختصاصی، تاکسی‌های ون اشتراکی، مینی بوس، اتوبوس، تراموا، قطار سبک شهری، قطار کابلی و انواع قایق و کشتی‌های مسافربری می‌باشد.

استانبول

اتوبوس

اتوبوسهای شهر استانبول سرویس نسبتاً منظمی را در سطح این شهر به مسافران عرضه می‌نمایند. برخی از اتوبوس‌های این شهر متعلق به بخش دولتی و برخی دیگر متعلق به بخش خصوصی می‌باشند کرایه اتوبوسها حدود ۲-۳ لیر است. مسافران جهت پرداخت کرایه یا از بلیطهای الکترونیکی استفاده می‌نمایند و یا کرایه را به راننده و یا کمک وی به صورت نقدی پرداخت می‌کنند. در صورت پرداخت کرایه به صورت نقدی به راننده مسافران یک کارت الکترونیکی توسط راننده در اختیار مسافر قرار می‌گیرد تا آن را در محل مربوطه قرار داده و هزینه بلیط کسر گردد.

برای رفت و آمد در میدان تکسیم و محله های بشیکتاش، کاباتاش، کادیکوی و اوسکادور می توانید از اتوبوس استفاده کنید. اغلب سرویس‌ها بین ساعات ۶ صبح تا ۲۳ فعالیت دارند. مقصدها و ایستگاه‌های اصلی را در سمت راست اتوبوس و همچنین روی تابلوی الکترونیک جلوی اتوبوس می توانید ببینید. برای استفاده از اتوبوس باید از استانبول کارت استفاده کنید.

مترو

حتی اگر علاقه زیادی به استفاده از وسایل نقلیه عمومی ندارید، بهتر است حتی برای یکبار به دومین شبکه حمل و نقل زیرزمینی جهان سر بزنید. احتمالاً آن وقت هم به استفاده از همین متروی استانبول علاقمند خواهید شد. ایستگاه های متروی استانبول اغلب خلوت هستند و می‌توانید براحتی از آن استفاده کنید، از طرفی هزینهٔ رفت و آمد بسیار پایین می‌آید.

ایستگاه‌های مترو با تابلوهای قرمز و آبی M مشخص شده‌اند. هر سرویس، ایستگاه را بین ۲ تا ۱۰ دقیقه ترک می‌کند. ساعات کار مترو بین ۶ صبح تا ۱۲ نیمه شب است. برای هر دو گزینه مترو و تراموا از استانبول کارت استفاده می شود و هزینه آن بسته به نوع پرداخت متفاوت است. با استانبول کارت برابر با 2.6 لیر ترکیه و با بلیت ها بین 5 لیر ترکیه تا 32 لیر ترکیه است. 

تاکسی

استفاده از سرویس تاکسی‌های این شهر اغلب نسبت به ایران و سایر کشورها بسیار پرهزینه تر خواهد بود، و اکثر راننده‌ها مشکل صحبت با زبان انگلیسی دارند، البته برای مسافت‌های طولانی یا وقتیکه بار به همراه داشته باشید تاکسی راحت ترین وسیله است.

قیمت پایه تاکسی ها در حدود ۴ لیر ترکیه  است و به ازای هر ۱ کیلومتر ۲.۵ لیر ترکیه  به هزینه ها افزوده می شود. خوب است بدانید راننده ها برای ۱ ساعت انتظار، هزینه ای برابر ۲۳.۱ لیر ترکیه دریافت می کنند.

استانبول

ماشین

اگر به عنوان توریست به استانبول می‌روید احتمالاً از بخش‌هایی از این شهر بازدید می کنیند که همهٔ توریست‌های دیگر هم آنجا هستند و به همین دلیل اغلب اوقات به راحتی نمی‌توانید در چنین جاهای شلوغی جای پارک پیدا کنید و استفاده از پارکینگ‌های عمومی هم ممکن است هزینه سفرتان را افزایش دهد. البته موسسه‌های بسیار زیادی برای کرایه اتومبیل و یا داشتن راننده در استانبول هستند که اگر آرامش سفر برایتان مهم تر است می‌تواند یکی از گزینه‌های خوب رفت و آمدتان باشد.

تاکسی های ون

تاکسی های ون در شهر استانبول به نام « دولموش» نامیده می‌شوند آنها نیز زرد رنگ بوده و ظرفیت ۱۰ سرنشین را دارا بوده و به صورت اشتراکی مورد استفاده مسافران قرار می‌گیرند. این تاکسیها در خطوط مشخصی حرکت می‌نمایند و کرایه آنها ثابت بوده و برای هر نفر در ۱٫۵ لیر جدید (در حدود ۱ دلار) می‌باشد. این خودروها در طی مسیر خود دارای ایستگاه نمی‌باشند و بنابه در خواست مسافر توقف می‌نمایند.

قیمت این وسایل حمل و نقل از اتوبوس ها قدری بیشتر است اما به نسبت تاکسی های زرد رنگ، هزینه مناسب تری دارند. 

مینی بوس

مینی بوسهای فعال در شهر استانبول دارای ظرفیتی در حدود ۱۵ نفر می‌باشند و در مسیرهای مشخصی حرکت می‌نمایند. این خودروها نیز مانند ونها در طی مسیر دارای ایستگاه مشخصی نمی‌باشند و بنا به درخواست مسافران جهت سوار و یا پیاده شدن توقف می‌نمایند. کرایه مینی بوسها نیز برابر با ۱ دلار (۱٫۵ لیر جدید) است.

قایق

اسکله کشتی‌های کروز در قلب شهر در قره کوی قرار دارد. از این اسکله می‌توان در عرض ۵ دقیقه پیاده رفتن به ایستگاه قطار برقی رسید که در عرض یک دقیقه شما را به قسمت قدیمی سلطان احمد می‌رساند. البته در آنجا تاکسی‌های زیادی نیز هستند که می‌توان آنها را کرایه کرد.

برای عبور از آسیا به اروپا، بالا و پایین رفتن در طول گلدن هورن و بسفر و گذر از جزایر پرنس می توانید از قایق ها و کشتی ها استفاده کنید. بنادر اصلی در قسمت اروپایی استانبول، در نزدیکی دهانه‌ گلدن هورن (امینونو و کاراکوی) در بشیکتاش و در کنار ایستگاه تراموای کاباتاش، ۲ کیلومتر آن طرف تر از پل گالاتا قرار دارند. برای سفر تفریحی با این کشتی‌ها در طی سال دو برنامه وجود دارد که فصل زمستان (اواسط سپتامبر تا می) و تابستان (ژوئن تا اواسط سپتامبر) هستند. قیمت بلیت‌ها ارزان و مناسب است و در اکثر مسیرها می‌توانید از استانبول کارت استفاده کنید.

تراموا

ترامواهای این شهر از ۶ صبح تا نیمه شب فعال هستند و سلطان احمد را به گالاتا / بی اغلو و لنگرگاه قایق‌های موتوری را به کاباتاش وصل می‌کنند.

تله کابین

دو خط تله کابین استانبول با علائم اختصاری TF1 و TF2 شناخته می شوند و مدت سواری کوتاهی دارند. هزینه تله کابین سواری در استانبول بسته به نوع پرداخت هزینه بین 2.6 لیر ترکیه  تا 5 لیر ترکیه است.

حمل و نقل فرودگاهی

استانبول شهری بسیار وسیع می‌باشد که رفت و آمد به فرودگاه‌های یکی مهمترین دغده‌های هر مسافر می‌باشد. یک شرکت به نام HAVAŞ که دارای ناوگان اتوبوس رانی و خدمات رسانی فقط به فرودگاه‌ها می‌باشد با مراجعه به وبگاه می‌توانید ساعت حرکت را مشاهده نمایید.

توجه داشته باشید که این اتوبوس‌ها هم شامل ترافیک و … می‌باشند؛ پس چنانچه قصد استفاده از این سرویس اتوبوس‌ها را دارید ۲ ساعت نیز به زمان قبل از پرواز خود بیفزایید. شرکت HAVAŞ از محل‌های TAKSIM ,KOZYATAĞI , BAKIRKÖY اتوبوس به فرودگاه اتاترک و صبیحا گوکچن دارد.

موزه‌ها

استانبول

موزه ایاصوفیا

ایاصوفیه یا حاجیاسوفیا یا هاگیا صوفیا کلیسای مسیحیت شرق بود که در دوره امپراتوری بیزانس به سال ۵۳۲ میلادی بنا به دستور امپراتور کنستانتین اول ساخته شد؛ و بعد در قرن ۶ میلادی توسط جاستنیانوس مورد بازسازی و مرمت قرار گرفت. ارتفاع گنبد بزرگ این مسجد از سطح زمین ۵۵ متر و قطر آن ۳۱ متر می‌باشد که بوسیله ۴۰ پشت‌بند بزرگ و روی چهار ستون اصلی سوار شده‌است.

بنای مسجد آیا صوفیه در میدان سلطان احمد استانبول در ترکیه، یکی از بزرگ‌ترین اثرهای تاریخی دوران بیزانس است و در زمان کنستانتینوس اول بنا شد که به مدت ۹۱۶ سال به عنوان بزرگ ترین کلیسا و بنای مذهبی در دنیا بوده است و به مدت ۴۸۱ سال در دوران عثمانی‌ها به عنوان مسجد فعال بود.

موزه هنرهای اسلامی ترکیه

کاخ و محل سکونت ابراهیم پاشا محل موزه هنرهای اسلامی است . ابراهیم پاشا دوست نزدیک و صدراعظم سلیمان بود که درکودکی در یونان اسیر ترک‌ها شد و به عنوان برده به خانه‌داری امپراطوری فروخته شد. او در توپکاپی به عنوان پیام‌رسان کار می‌کرد، جایی که با سلیمان که هم‌سال اوبود دوست شد، هنگامی دوستش سلطان شد او به مقام صدراعظمی دست یافت.

این قصر را سلیمان، یک سال پیش از آنکه خواهرش را به عقد ابراهیم پاشا درآورد، به او بخشید. اگرچه، این دوران زیبا دوام چندانی نیافت. ثروت، قدرت و نفوذ او بر سلطان چنان زیاد شد که رشک دیگران را برانگیخت، و بیش از همه، حسد همسر قدرتمند سلیمان روکسلانا. روکسلانا همسرش را متقاعد کرد که ابراهیم پاشا دشمن است و سلطان در ۱۹۵۳ دستور قتل او را صادر کرد.

این موزه در سال ۱۵۲۴ به دستور وزیر اعظم ساخته شد. این بنا بزرگترین بنائی بود که در تاریخ دوره امپراطوری عثمانی ساخته شد. مجموعه موزه شامل آثاری از قرون هشتم تا نوزدهم میلادی است. شاخص‌ترین‌های آن نمایشگاه بسیار زیبایی از خوشنویسی و ابزار و ادوات آن، فرمان‌های شاهی، طغراها، و نسخ خطی آرایش یافته است.

در بزرگترین تالار قصر (آخرین اتاق طبقه اول) رحل‌های قرآن زیبایی از قرن ۱۶، مینیاتورهای ترکی و مجموعه بسیار نفیسی از کهن‌ترین فرش‌های دنیا نگهداری می‌شوند. در این موزه همچنین، سرامیک‌های ارزشمند، اشیاء فلزی و چوبی هنری و پارچه‌های کهن نگهداری می‌شوند.

موزه هنرهای اسلامی ترکیه اولین موزه در برگیرنده آثار معماری اسلامی – ترکی است. جمع‌آوری این آثار در قرن نوزدهم شروع و درسال ۱۹۱۳ به پایان رسید.

آثار جمع‌آوری شده در سال ۱۹۸۲ به کاخ ابراهیم پاشا که یکی از آثار به نام معماری قرن ۱۶ است انتقال یافت. این کاخ از نظر قدمت و جذابیت در حد کاخ توپ کاپی است. این کاخ موزه دارای بخشهای مختلفی مانند بخش فرش آثار سنگی و چوبی قوم نگاری و بخشهای مختلف دیگر است ضمن اینکه بعضی از آثار موجود در این موزه بسیار خیره کننده و مسهور کننده است. بعضی از این آثار عبارتند از:

– انواع قرآنهای کریم از دوره‌های مختلف حکومتی

– سنگ قبر اسکندر مقدونی که فوق‌العاده زیبا است

– انواع مجسمه‌های خدایان رومی و یونانی

– انواع کاشی‌های ظریف رنگی

– حدود ۸۰۰٫۰۰۰ سکه عثمانی

– مجسمه‌های نیم تنه اسکندر و زئوس خدای یونان

موزه باستان‌شناسی

 موزه باستان‌شناسی استانبول بزرگترین موزه باستان شناسی در ترکیه و یکی از غنی ترین موزه‌های جهان است که حاوی بیش از یک میلیون شی مربوط به تمام دوره‌های تمدن بشری است. سه ساختمان در این مجموعه موزه قرار دارند که یکی موزه باستان‌شناسی، دیگری موزه شرق باستان و سومی موزه هنر اسلامی است. این موزه در منطقه امینونو استانبول و در نزدیکی کاخ توپ‌قاپی قرار دارد.

استانبول

موزه فرش ترکیه

 موزه فرش استانبول که جزء پربیننده ترین آثار هنری استانبول محسوب می‌شود. فرش‌های این موزه منحصر به فردترین فرش‌های جهان را شامل می‌شود. به دلیل قدمت فرش‌ها حتی از نورپردازی معمولی اجتناب می‌گردد و لامپ‌های مورد استفاده در این موزه مخصوص می‌باشند یعنی ضد یووی هستند و برعکس نور خورشید به فرشها ضرر نمی‌رسانند، طول عمر محدودی دارند و بعد از آن باید تعویض گردند.

فرش دستباف ترکیه به سبب دارا بودن رنگ‌های جذاب، طرح‌های زیبا و سنتی همواره از قرن ۱۳ مورد توجه علاقه مندان به این هنر بوده است. مارکوپولو هنگام عبور از شهر آنتالیا در قرن ۱۳ به زیبایی و هنرمندانه بودن دست بافته‌های آنتالیا اشاره می‌کند. تعدادی از فرشهای دستباف آنزمان که بنام فرش سلجوقی مشهور است هم اکنون در همین موزه فرش در معرض نمایش قرار گرفته است.

فرش دستباف ترکیه از قرن ۱۵ و ۱۶ میلادی مورد توجه مکاشفان اروپایی قرار گرفته است. به طور مثال می‌توان به آثار لوتو (LOTTO) نقاش ایتالیایی قرن ۱۵و هولبین (HOLbine) در قرن ۱۷ اشاره کرد.

وقتی هلند به یک قدرت سیاسی و اقتصادی بدل شد فرش‌های دستباف ترکیه توانست مورد توجه بسیاری از مردم در کشورهای مجاور هلند باشد. نقاش هلندی ورمیر(Vermir)از فرش‌های زیبای دستباف ترکیه به عنوان نمادی از اشرافی گری در تابلوهای خود استفاده کرده است.

موزه موزاییک

 موزه موزاییک در بازار پشت ایاصوفیه قرار دارد. 

موزه قالی مسجد سلطان احمد

موزه قالی واقع در مسجد سلطان احمد است.

موزه کاری

 موزه کاری (Kariye) که یکی از زیباترین آثار دوره بیزانس می‌باشد هنوز هم دکوراسیون موزائیک و نقاشی دیواری خود را حفظ کرده است.

یکی دیگر از مکانهایی که نمی‌توان چشم پوشی کرد مسجد ایوب است. در اینجا زیارت کنندگان سلطان ایوب، حظی معنوی همراه با نغمه کبوتران را خواهندچشید. استانبول شهری تاریخی است که آثار باستانی آن با ساختمانهای مدرن ادغام شده است.

مناطق تاریخی

مسجد سلطان احمد

 مسجد سلطان احمد مسجدی است که در شهر استانبول واقع شده‌است. این شهر که در زمان امپراطوری عثمانی طی سالهای ۱۴۵۳ تا ۱۹۲۳ پایتخت این کشور بوده‌است، یکی از زیباترین شاهکارهای معماری اسلامی است که به علت وجود کاشی‌های آبی رنگ در طراحی داخلی به «مسجد آبی» نیز شهرت دارد.

این مسجد در چند قدمی سرای توپقاپی قرار دارد، کاخی که محل اقامت پادشاهان عثمانی تا سال ۱۸۳۵ بود و فقط تا ساحل بسفور چند دقیقه‌ای فاصله دارد.

اگر از دریا به مسجد نگاه کنید، قبه‌ها و مناره‌های مسجد در بخش قدیمی شهر برجسته هستند و هدف سازندگان هم ایجاد چنین چشم انداز زیبایی بوده‌است.

استانبول

برج دختر

 برج دختر استانبول بر روی صخره‌ای بزرگ و صاف که درست دروسط تنگه بسفر قرار گرفته، ساخته شده است. این برج ساخته دست بشر، مدتها توسط انسانها به دست فراموشی سپرده شده بود، این دختر زیبامدتهاست به تنها زیستن عادت کرده، زیرا دوستان چندانی ندارد. او در هر ساعتی از روز با نسیم‌ها و بادهای تند همراه و رفیق است.

در این میان نباید مرغان دریایی را فراموش کرد که با صدای مداوم حضور خود را، در کنار برج دختر اعلام می‌نمایند. اگر ازمردم استانبول بپرسیم که دوست داشتنی ترین بنای استانبول کجاست، همه برج دختر را نشان می‌دهند. همه اهالی استانبول از بچه هفت ساله تا پیرمرد هفتاد ساله عاشق این بنای زیبا هستند وهمه اینها به خاطر داستانهای عاشقانه بسیاری است که درمورد آن نقل می‌کنند. مردم استانبول به این داستانهای عشقی از ته دل وابسته هستند. برج دختر یا «کیز کوله سی» که درنوشته‌های رفیق خالد نویسنده بزرگ ترک، بعنوان نیلوفری که پژمرده نمی‌شود، عنوان شده؛ یکی ازمعروفترین جاذبه‌های استانبول می‌باشد.

این برج مانند نیلوفر دریایی زیبا در بین آبهای آبی تنگه بسفر، بی سر و صدا و تنها، نظاره گر استانبول می باشداولین افسانه‌ای که در مورد برج دختر نوشته شده، عشق هرا و لاندروس می‌باشد. هرا یکی از راهبه‌های معبد آفرودیت عاشق ماهیگیری بنام لاندروس از مردم آبیدوس می‌شود.

کاخ توپکاپی

 کاخ توپکاپی که در طول قرون ۱۹-۱۵ در مرکز امپراطوری عثمانی قرار داشته است. ساختمان جدید کاخ توپکاپی از سال ۱۴۶۶ شروع و پیش از فوت سلطان محمد فاتح در سال ۱۴۷۸ ساخته شده است. کاخ توپ‌کاپی در محل تلاقی تنگه بسفر، خلیج شاخ طلایی و دریای مرمره قرار گرفته است. این کاخ توسط سلطان محمد فاتح بنیان شد و تا درگذشتش در سال ۱۴۸۱ در آن زیست. پس از او محل زندگی سلاطین و دولتمردان عثمانی بود و محمد دوم آخرین امپراطوری بود که در آن خانه کرد. توپ‌کاپی از میان قرن‌ها بزرگ‌تر شد و چهره عوض کرد اما بنیان چهار باغ او همان ماند که بود. کاخ دارای باغ بسیار باشکوهی است. در سمت راست کاخ درختان سرو قرار گرفته و مطبخ‌های کاخ نیز در همین سمت جای گرفته‌اند. امروزه از این محل به عنوان نمایشگاهی از مجموعه‌های کریستال، نقره و ظروف چینی که مربوط به دوره امپراطوری عثمانی است، استفاده می‌شود. در قسمت چپ کاخ حرمسرا قرار دارد. در این بخش همسران و فرزندان سلاطین در انزوا زندگی می‌کرده‌اند. سومین بخش کاخ نیز شامل سالن اجتماعات، کتابخانه احمد سوم، نمایشگاهی از لوازم شخصی سلاطین و خانوادهٔ سلطنتی، جواهرات بسیار مشهور و قیمتی و نیز مجموعه‌ای از دست نوشته‌ها می‌باشد. در میانی‌ترین بخش این قصر زیبا عمارتی است که ردای حضرت محمّد (ص) در آن نگهداری می‌شود. این ردا پس از آن که عثمانی‌ها به دین اسلام گرویدند به استانبول آورده شد. موزه‌های باستان شناسی در قسمت داخلی اولین حیاط کاخ توپ کاپی قرار دارند. در این مکان کلکسیونی از عتیقه‌ها و گنج‌های با ارزش وجود دارد. از جمله این آثار با ارزش می‌توان به تابوت سنگی اسکندر و نمای سر در معبد آتن اشاره کرد. در موزه مشرق باستان نیز می‌توان نمونه هائی از هنر سومریها، بابلیها و عاشوریان را یافت کرد. روزهای سه‌شنبه تعطیل است.

استانبول

برج گالاتا

 این برج ۶۲ متری در سال ۱۳۴۸ بنا نهاده شد. به هنگام غروب آفتاب از بالای این برج منظره زیبائی از تنگه بسفر در زیر پاهای خود خواهید دید. ضمن اینکه شما می‌توانید از رستورانها و کلوپهای شبانه نزدیک به این محل هم دیدن کرده و لذت ببرید. این برج در قسمت ورودی خلیج استانبول قرار دارد. علیرغم اینکه این برج در قرن دوازدهم ساخته شده اما ساختمان کنونی آن متعلق به قرن ۱۸ میلادی می‌باشد.

کاخ ییلدیز

 این کاخ متشکل از دربارها و یک مسجد می‌باشد و در قرن ۱۹ میلادی توسط سلطان عبدالمجید دوم ساخته شد. در این کاخ یکی از بزرگترین و مجلل ترین ساختمانهائی که سلاطین در آن اقامت داشته و خوش گذرانده‌اند به نام ساختمان شاله قرار گرفته است. این ساختمانها در داخل یک پارک با گلهائی که از نقاط مختلف دنیا گردآوری شده، قرار گرفته است.

حیات این کاخ یکی از زیبا ترین مناظر موجود از حاشیه تنگه بسفر را تشکیل می‌دهد. به علت بازسازی تنها بازدید از قسمتی از پارک ممکن است. (این پارک همه روز جز روزهای سه شنبه جهت بازدید عموم باز می‌باشد).

کاخ دولما باغچه

 این کاخ ۶۰۰ متری در ساحل اروپایی تنگه بسفر قرار گرفته است. قسمت بیرونی این کاخ توسط سلطان عبدالمجید اول در اواسط قرن ۱۹ میلادی ساخته شد. وجود سالن بزرگ در این کاخ با ۵۶ ستون داخل آن و چلچراغ شکیل و ۵/۴ تنی آن با ۷۵۰ لامپ موجود در آن چشم هر بیننده‌ای را خیره می‌کند.

در زمان‌های گذشته جهت خوشایند ساکنین این کاخ پرندگان مختلف از اقساط نقاط جهان گردآوری و نگهداری می‌شده است. تمامی ساعت‌های کاخ بر روی ۹:۰۵ متوقف هستند، ساعتی که مؤسس جمهوری ترکیه، آتاتورک، در این کاخ در تاریخ ۱۰ نوامبر ۱۹۳۸ دیده از جهان فروبست.  این کاخ روزهای دوشنبه و پنج‌شنبه تعطیل است.

راهنمایان کاخ گروه‌های بازدیدکنندگان را به کاخ راهنمایی می‌کنند. این تورها در ساعات پر بازدید هر ۵ دقیقه یک بار و در ساعات معمولی‌تر هر ۲۵ دقیقه یکبار است. تور کامل حدود ۲ ساعت طول می‌کشد.

استانبول

تنگه بسفر

 در مدت اقامت خود در استانبول، هرگز گشت و گذار با قایقهای قدیمی و سنتی در تنگه بسفر را فراموش نکنید. این تنگه در واقع قاره اروپا را از قاره آسیا جدا می‌کند. سواحل تنگه بسفر ترکیبی است از زمانهای گذشته و حال و به نوعی شکوه و جلال امروزی و زیبائی و سادگی گذشته را به تصویر می‌کشد.

هتل‌های مدرن و ویلاهای چوبی قرار گرفته در حاشیه ساحل به همراه کاخهای زیبای مرمرین که در مجاورت قلعه‌های سنگی روستائی و دهکده‌های کوچک ماهیگیری قرار گرفته جذابیت این منطقه را دو چندان نموده است. گردش با قایق یکی از بهترین راههای تماشای اطراف تنگه بسفر است. 

با گردش در این منطقه توسط قا یق که بصورت زیگزاگ حرکت می‌کنند شما این امکان را خواهید داشت تا تقریباً تمامی ساحلهای اطراف تنگه را از نزدیک مشاهده کنید. در صورت تمایل به گردش با قایق در این نواحی از ایستگاه امین انو سوار بر کشتی شوید.

هزینه گردش با کشتی در این منطقه علیرغم زمان ۶ ساعته آن بسیار مقرون به صرفه می‌باشد. درصورت تمایل به استفاده از قایقهای اختصاصی جهت گردش، در اطراف منطقه خلیج آژانسهای مخصوصی وجود دارد که با مراجعه به آنها می‌توان به سیاحت پرداخت. در این آژانسها تورهای نیم روزه شبانه یا روزانه دایر می‌باشد.

جزایر اطراف استانبول

 اطراف استانبول مجموعه‌ای از جزایر نه‌گانه وجود دارد که به جزایر شاهزادگان نیز معروف است. در دوران بیزانس این جزایر محل تعبید شاهزادگان به شمار می‌آمده است. امروزه این مکان با توجه به اقلیم آب و هوائی مناسب و هم چنین خانه‌های چوبی خود که متعلق به قرن ۱۹ می‌باشد به عنوان مرکزی مناسب برای گذراندن تعطیلات در روزهای گرم تابستان مبدل شده است. از جمله بزرگترین این جزایر جزیره بویوک آدا می‌باشد که در آن امکان گردش با کالسکه و یا گذراندن ساعاتی در سواحل این منطقه فراهم است.

از جزایر دیگر معروف این مجمع الجزایر می‌توان به کنیالی، صدف، بورگاز و هی بلی آدا اشاره کرد. برای رفتن به این جزایر می‌توان از کشتی‌های موجود در سواحل بخش اروپائی و یا آسیائی استانبول استفاده کرد. در فصل تابستان اتوبوسهای دریائی موجود در منطقه کاتاباش نیز ترتیب انتقال شما را به این جزایر را خواهد داد.

استانبول

جاذبه‌های طبیعی

منطقه حفاظت شده پارک جنگلی طبیعی گوک نارلیک

در استان استانبول در منطقه دریای مرمره و در محدوده روستای توکات ناحیه بیکوز قرار دارد. مساحت آن ۵/۴۶ هکتار است. در فاصله ۲ کیلومتری روستای توکات و ۸ کیلومتری ناحیه بیکوز قرار دارد. بعنوان یک منطقه در حال توسعه در استانبول و بعنوان تنها Meşcere گوک نار بوده و دارای ویژگی اکوسیستم می‌باشد. گوک نار شامل انواع درختان فندق، شاه بلوط، ihlamur و Gürgen می‌باشد.

پارک طبیعی پولونوزکوی

منطقه پولونزکوی یکی از منطقه‌های خوش آب و هوا و از جاذبه‌های طبیعی در استانبول است که ایرانی‌ها به دلیل شباهت آن با شمال ایران، علاقه زیادی دارند و محال است یکبار به این منطقه بروید و یک ایرانی نبینید! شاید یکی از دلایل شباهت این منطقه با شمال ایران این باشد که منطقه پولونزکوی در منطقه آسیایی ترکیه قرار گرفته و فاصله چندانی با ایران ما ندارد. اما این منطقه در حدود فاصله ۲۵ کیلومتری از شهر استانبول قرار گرفته که می‌توان در کمتر از سی دقیقه از استانبول به این محل نقل مکان کرد و روز خوبی را ردر آن جا در زیر سایه درختان و حتی در کنار آفتاب دل‌انگیز سپری کرد.

پارک طبیعی ترکمن باشی

 پارک طبیعی ترکمن باشی با پوشش گیاهی همانند جنگل بلگراد با ارزشهای فوق‌العاده و مناظر بی نظیر خود جوابگوی نیازهای تفریحی، استراحتی و ورزشی اهالی استانبول می‌باشد. در ناحیه حاجی عثمان منطقه شیشلی استان استانبول در دریای مرمره قرار دارد در سال ۱۹۹۹ نام پارک طبیعی حاجی عثمان به پارک طبیعی ترکمن باشی تغییر یافته است. این پارک در زمستان بسیار سرد و اغلب اوقات یخبندان و اکثراً ابری و در ماههای تابستان دارای آب و هوای گرم و قحطی آب متوسط می‌باشد. در این پارک امکان برخورد با خوک وحشی، خزندگان ،کفتار و انواع پرندگان وجود دارد.

استانبول

خرید در استانبول

پول رایج در استانبول لیره ترکیه است و بدلیل توریستی بودن این شهر در برخی مکان‌ها از دلار نیز استفاده می‌شود. صرافی‌های زیادی در سراسر شهر استانبول وجود دارد که به‌راحتی تبدیل پول را برای شما انجام می‌دهند. معمولاً تبدیل دلار، یورو و پول‌های رایج کشورهای عربی خلیج فارس در این صرافی‌ها صورت می‌گیرد؛ اما ریال ایران به‌جز در صرافی‌های خاص مورد قبول نیست.

صرافی‌های رسمی استانبول تحت نام doviz شناخته می‌شوند و اکثراً بدون کارمزد هستند. بهتر است برای تبدیل وجه خود نزد این صرافی‌ها بروید، چون سایر صرافی‌ها ممکن است پول تقلبی به شما بدهند. در فرودگاه هم doviz موجود است که کارمزدی بین ۴ تا ۸ درصد بابت تبدیل از شما می‌گیرد، بنابراین توصیه می‌شود در صورت نیاز، تنها مقدار کمی از وجه خود را در فرودگاه تبدیل نمایید.

بهترین حالت این است که ارزی مانند دلار یا یورو به همراه خود ببرید و در استانبول به لیر تبدیل کنید، چرا که نرخ‌های تبدیل در آنجا از نظر اقتصادی از کشورهایی همچون ایران بهتر بوده و بدون کارمزد نیز هستند. از خرید اجناس با دلار خودداری کنید، چرا که به جز dovizها، سایر فروشگاه‌ها نرخ تبدیل را بسیار پایین در نظر می‌گیرند.

براساس اعلام وزارت گردشگری ترکیه، حدود یک میلیون و هفتصد هزار ایرانی از شهرهای ترکیه به خصوص استانبول و آنتالیا دیدن کرده‌اند. بسیاری از ایرانی‌ها، استانبول را به قصد خرید انتخاب می‌کنند به ویژه خرید پوشاک و البسه با پارچه‌های ترک که یکی از بهترین دوخت‌ها را در دنیا دارند. از این رو باید گفت استانبول گزینه خوبی برای خرید است.

استانبول با دارا بودن مراکز خرید زیاد محبوبیت فراوانی میان همه علاقه مندان به خرید در دنیا دارد. یکی از مراکز خرید مرکز خرید آکمرکز است. این مرکز خرید شامل فروشگاه‌های پوشاک زنانه، مردانه، بچگانه، انواع اسباب بازی، عینک و وسایل الکترونیک و اصولاهرچه که شما بخواهید را در این فروشگاه خواهید یافت.

یکی از بازارهای خوب استانبول جهت خرید بازاری مسقف به نام بازار کاپالی چارشی است. در این بازار بیش از چهار هزار مغازه و بوتیک وجود دارد. کوچه فراشان و فرش فروشان، کوچه زرگرها، کوچه پارچه فروش‌ها و بخش‌های مختلف که خرید در استانبول را متنوع می‌کند.

بر اساس نظر کارشناسان بازار کاپالی چارشی یکی از مراکز مهم خرید در شهر استانبول است. جالب است بدانید یکی از سوغاتی‌های ترکیه که به همه نقاط دنیا صادر می‌شود قلیان است. قلیان که در کشورهای اروپایی به شیشه معروف است از ترکیه به صورت سوغاتی یا به گونه‌های مختلف صادر می‌شود.

هنرهای دستی، قالیچه، ظروف سرامیکی برنجی و بسیاری دیگر از این دست از جمله خرید استانبول را شامل می‌شود. در قسمت غربی این بازار که همان دربه دستان قدیمی است انواع اشیای عتیقه نیز به فروش می‌رسد. علاوه بر این بازار دیگری به نام می سر چارشی نیز در است. این بازار به طور تخصصی به فروش ادویه جات می‌پردازد. فضای این بازار پر است از ادویه جات مختلف که بوی آنها به مشام می‌رسد.

در بازار هنرهای استانبول همانند مدرسه محمد افندی که در قرن هجدهم بنا شده یا مدرسه جعفر آقا که مربوط به قرن شانزدهم است نیز شما می‌توانید از صنایع دستی هنرمندان بزرگ بهره گیرید.

اما شاید مهمترین خرید استانبول پارچه و پوشاک و البسه است. برای خرید پوشاک و پارچه بهترین نقطه خیابان استقلال، خیابان جمهوریت و خیابان روملی است. خیابان استقلال از جمله معروف ترین خیابان‌های شهر استانبول است که یک سر آن به میدان تقسیم یا تکسیم می‌رسد. آخرین دست‌آوردهای صنعت پوشاک و کیف و کفش به چشم می‌خورد.

مرکز خرید آتاکوی گالریا در منطقه آتاکوی آک و مرکز خرید کاروسل در منطقه کیرکوی را نیز نباید از قلم بیاندازید. اما خرید در استانبول به اینجا ختم نمی‌شود. مراکز خرید از جمله پاساژ اطلس، مرکز خرید کاپیتول در بخش آسیایی استانبول، خیابان بغداد و خیابان بهاریه نیز برای خرید حائز اهمیت هستند.

استانبول

بازار صحاف‌ها که ترک‌ها با آن صحالفلار و چنیار آلتی در منطقه بیازیت از جمله مراکز خرید دیگر است. بازار هرهر مرکز خرید مبلمان و دکوراسیون خانه است. از بازارهای دیگر می‌توان به بازار روز کوچه چوکورجوما در منطقه جهانگیر کوچه بوبوک حمام در منطقه اسکودار نام برد.

بازار محمود پاشا در منطقه امینینو یکی از مراکز خرید ارزان در استانبول است.

فهرست مراکز خرید

  • مرکز خرید جواهر (civaher): در مرکز محله شیشلی (şişli) است که از مترو مستقیم به درون مرکز خرید راه دارد. جواهر بزرگترین مرکز خرید اروپا است و اکثر برنده‌ها در آنجا نمایندگی دارند. برای رفتن به آن می‌توان از متروی میدان تقسیم استفاده کرد.
  • مرکز خرید اولویوم: یکی از مراکز خرید outlet در استانبول است، اجناس این مرکز خرید دارای قیمت‌های خوبی به نسبت دیگر مراکز خرید هستند.
  • مرکز خرید اپتیموم: این مرکز خرید تخفیف‌های خوبی به علت ویژگی outlet بودن دارد که می‌توان اجناس برندهای‌ مختلف را با تخفیف خورده خریداری کرد.
  • مرکز خرید جدید آکسیس این مرکز خرید جدید در منطقه بایرام پاشای استانبول واقع شده با توجه به وجود مرکز خرید بزرگ جواهر اکسیس سعی کرده مرکز خرید جواهر را کوچک جلوه دهد بنابراین بسیار بزرگ مجلل و با دیزاین اروپایی هست. برای بازدید کنندگان راه‌های زیادی هست که راحت ترین آن استفاده از مترو است که با توجه به هم جواری ایستگاه بایرام پاشا و مرکز خرید آکسیس بهترین گزینه است از مترو استفاده شود، در آکسیس تمام برندهای ترکیه موجودند.
  • مرکز خرید آکمرکز این مرکز خرید شامل فروشگاه‌های پوشاک زنانه مردانه بچه گانه انواع اسباب بازی عینک و وسائل الکترونیک و اصولاً هرچه که شما بخوهید را در این فروشگاه خواهید یافت.
  • یکی از بازارهای خوب استانبول جهت خرید بازاری سقف دار است به نام بازار کاپالی چارشی. در این بازار بیش از چهار هزار مغازه و بوتیک وجود دارد.
استانبول

هتل های استانبول

هتلهای با صرفه

هتل لیون

هتل لیون هتلی ۲ستاره است. هتل Lyon، در قلب منطقه Sehzadebasim شهر استانبول قرار گرفته و ۲ کیلومتر تا دانشگاه آن فاصله دارد. هتل به میهمانان خود اتاقهای مجهز به سیستم تهویه مطبوع و اینترنت رایگان را به همراه یک رستوران ترکی ارائه می‌دهد. اتاقها به سادگی تزئین و از تلفن، مینی بار، حمام شخصی و تلویزیون ماهواره‌ای برخوردار می‌باشند. هتل می‌تواند گشت و گذارهای شهری و غیر شهری گردشگران را ترتیب دهد. خدمات خشکشویی و اتوشویی در اختیار علاقه مندان قرار دارد. هتل ۱۵ دقیقه با ماشین تا موزه آیا صوفیه و ۲ کیلومتر تا بازار بزرگ فاصله دارد.

هتل آستین

 هتل آستین Asitane، در مرکز شهر تاریخی استانبول واقع و به دریای مرمره مشرف می‌باشد. اتاقهای هتل به امکاناتی از قبیل سیستم تهویه مطبوع، تلویزیون LCD، میز کار، اینترنت رایگان، اثاثیه آنتیک، حمام اختصاصی مدرن و یخچال مجهز می‌باشند. هتل که در منطقه سلطان احمد قرار گرفته، ۲ کیلومتر تا باشگاه اسب سواری شهر و ۱۸ کیلومتر تا فرودگاه بین‌المللی آتاتورک فاصله دارد. ظرف کمتر از ۱۰دقیقه نیز می‌توان پیاده به مسجد Hagia Sophia دست یافت. بوفه صبحانه، دفتر گردشگری و پذیرش شبانه‌روزی در اختیار میهمانان قرار گرفته است. وسایل ایاب ذهاب نیز بنا بر درخواست علاقه مندان، در اختیار آنان قرار خواهد گرفت.

هتل مارینم استانبول

 هتل Marinem، در چند قدمی جاذبه‌های توریستی شهر استانبول از قبیل مسجد کبود و کاخ تاپکاپی قرار گرفته و به سبک اصیل ترکی از گردشگران استقبال می‌کند. هتل اقامت مدرن و سنتی ای را به میهمانان خود ارائه می‌دهد. هتل در قدیمی ترین محله شهر واقع شده است. ۷۰ اتاق وسوئیت شیک هتل هر یک به اینترنت رایگان و بیسیم مجهز می‌باشند. به منظور رفاه حال میهمانان، سوئیت‌ها همچنین از جکوزی نیز برخوردار می‌باشند. میهمانان می‌توانند روز خود را با صرف بوفه صبحانه آغاز نمایند. رستوران هتل با سرو گلچینی از خوراکهای بین‌المللی و سنتی ترکی از میهمانان پذیرایی می‌کند. لابی تریا نیز به ارائه نوشیدنی می‌پردازد. موقعیت مرکزی هتل موجب شده تا بسیاری از گردشگران شهر استانبول، در آنجا اقامت کنند. کارکنان کارامد هتل از اینکه به میهمانان در ترتیب دادن تورهای متنوع، ارائه ناهار بسته بندی شده و اتومبیل کرایه یاری رسانند، خشنودند.

هتلهای لوکس

هتل کرون پلازای استانبول (Crowne Plaza)

 هتل ۵ ستاره بزرگ و باشکوه کرون پلازای استانبول، واقع در منطقه تاریخی شهر استانبول؛ اقامتی لوکس و امکانات فوق‌العاده‌ای را از جمله پذیرایی دلپذیر و سرویس اینترنت بی سیم ارائه می‌دهد. 

موقعیت جغرافیایی عالی هتل موجب شده که دسترسی میهمانان به مراکز تاریخی شهر استانبول تسهیل شود. بازار بزرگ، مساجد آیا صوفیه و کبود، تنها در چند قدمی هتل قراردارند. وجود ایستگاه تراموا در نزدیک هتل باعث شده تا به راحتی بتوانید در شهر به گردش بپردازید. صبحانه خوشمزه را به صورت سلف سرویس در رستوران “لاله” هتل میل نمائید و از غذاهای دلپذیر خارجی نیز که تا ساعت ۱۱ شب سرو می‌شوند؛ لذت ببرید. استخر آب گرم، سالن بدنسازی، حمام و استخر سرپوشیده که تماماً مدرن و زیبا هستند؛ از دیگر امکاناتی است که می‌توان به آنها اشاره کرد.

هتل گرند جواهر کانونشن سنتر

 هتل Grand Cevahir هتلی ۵ ستاره است که در چند قدمی میدان “تقسیم” و “مجیدیک لی” واقع شده است. از خدمات ارائه شده توسط هتل می‌توان به سرویس رایگان اینترنت ، پارکینگ و بسیاری امکانات دیگر که موجب تسهیل گردهمایی‌های شغلی از قبیل ملاقات‌ها و کنفرانس‌ها می‌شوند؛ اشاره کرد. 

اتاق‌های هتل بزرگ بوده و به سبک سنتی مبله شده‌اند؛ همچنین هر اتاق مجهز به یک حمام مدرن، تلویزیون با گیرنده ماهواره و دسترسی به اینترنت می‌باشد. اقامت در هتل شامل صبحانه است که هرصبح به صورت سلف سرویس سرو می‌شود. ۲ رستوران هتل نیز به سرو انواع غذاهای سنتی ترکی می‌پردازند. ۲ تریا و یک قنادی هم در هتل موجود می‌باشند. هتل ۱۸ کیلومتر با فرودگاه آتاتورک فاصله دارد.

هتل کریستال

 هتل ۴ ستاره Crystal، تنها در چند قدمی میدان تقسیم و ۱۰۰ متری ایستگاه اتوبوس Hava واقع و اقامت راحتی را در کنار خطوط حمل و نقلی سراسری شهر استانبول در اختیار میهمانان قرار داده است. هتل در پاسخگویی به علایق متفاوت میهمانان و متناسب با نیاز آنان، اتاقهای متنوعی را از اتاقهای استاندارد و بزرگ گرفته تا سوئیت‌های شیک و کوچکتر در اختیار آنان قرار داده است. دسترسی به اینترنت بیسیم و رایگان از دیگر ویژگی اتاقها بوده که ارتباط با محل کار و خانواده را در طی سفر آسان ساخته است. هتل از یک مرکز تفریحی مجهز نیز برخوردار بوده که شامل استخر سرپوشیده، حمام ترکی و سونا می‌باشد. میدان تقسیم نیز که قلب مدرن استانبول به شمار می‌رود، تنها در چند قدمی هتل قرار گرفته است. بوتیک‌ها، مراکز خرید رستوران دار و بارهای فراوان هتل را احاطه کرده‌اند. ایستگاه‌های نزدیک تراموا و اتوبوس، دسترسی به اقصی نقاط شهر را آسان ساخته‌اند

هتل تکسیم گونن

 هتل تکسیم گونن هتلی ۴ ستاره در مکانی عالی در قلب استانبول و در میدان ” تقسیم ” قرار گرفته است. هتل تنها در چند قدمی اکثر جذابیت‌های شهر واقع شده است و کافیست به محض خروج از هتل؛ گالری‌های هنر، سالن اپرا، تئاترهای متعدد، کافه و بارها را در اطراف خود بیابید. ساختمان مدرن هتل از سرامیک و مرمر ساخته شده و به طرز زیبایی طراحی شده است.

تمامی اتاق‌ها زیبا و مجهز هستند. اگر قرار است ۳ روز یا بیشتر در هتل بمانید؛ در بدو ورود با یک ظرف پر از میوه پذیرایی خواهید شد و اگر قرارباشد یک هفته و یا بیشتر اقامت کنید؛ یک بطری نوشیدنی هدیه خواهید گرفت. هتل با داشتن بیش از یک رستوران؛ انواع غذاهای ترکی و بین‌المللی را سرو می‌کند. با صرف غدا در رستوران پشت بام هتل؛ از چشم انداز تماشایی استانبول لذت ببرید.

هتل گولدن ایج ۱

 هتل گولدن ایج ۱، هتلی چهار ستاره است. هتل Golden Age 1، اندکی پیاده تا میدان تقسیم فاصله دارد. این هتل از امکاناتی نظیر سونا، حمام و خدمات ماساژ بهره‌مند می‌باشد. استخر روباز با تختهای مخصوص آفتاب و بار نیز از دیگر امکانات هتل به شمار می‌روند. تریای مستقر در ایوان هتل، از چشم انداز تماشایی تنگه بسفر برخوردار می‌باشد. رستوران Le Cog با سرو انواع خوراکهای سنتی ترکی از میهمانان پذیرایی می‌کند. اتاقها مدرن بوده و به تجهیزاتی از قبیل سیستم تهویه مطبوع ومینی بار مجهز می‌باشند. iek Pasaj، پاساژ تاریخی پر گل و گیاه شهر و موزه Pera کمتر از ۲۰ دقیقه پیاده تا هتل فاصله دارند. منطقه تاریخی سلطان احمد، ۸ کیلومتر دورتر و در مقابل بندر Golden Horn قرار گرفته است.

هتل بیزینسس لیف بوتیک

 این هتل آمادگی ارائه خدمات در بالاترین سطح کیفیت به مهمانان را دارا می‌باشد. کلیه اتاقهای این هتل تمیز و راحت می‌باشد. خدمات دوستانه کارکنان موجب شده تا هتل گزینه ایده آل شما باشد. امکانات رفاهی هتل شامل سونا، ماساژ، مرکز سلامت و آبگرم می‌باشد. این هتل دارای ۳۳ اتاق می‌باشد.

شیشه‌های دوجداره اتاق‌ها نیز از ورود هرگونه سر و صدا درهنگامی که شما چرت می‌زنید؛ جلوگیری می‌کند. اتاق جلسه کاملاً مجهز در هتل موجود می‌باشد. هتل دارای کتابخانه می‌باشد. در صورت درخواست مسافرین، ترانسفر فرودگاه در اختیارشان قرار خواهد گرفت.

کارکنان به انگلیسی و ترکی صحبت می‌کنند. سیستم اینترنت پر سرعت بی سیم با تکنولوژی وای فای به صورت کاملاً رایگان در این هتل برقرار می‌باشد، که همه میهمانان می‌توانند با استفاده از دستگاه‌های مجهز به وای فای مثل انواع نوت بوک‌ها و گوشی همراه به اینترنت متصل و از همه امکانات اینترنت، نظیر چک کردن ایمیل، چت صوتی و تصویری و دانلود فایلهای مختلف استفاده کنند.

هتل گرند هیلاریوم

 هتل ۴ ستاره Grand Hilarium، در Yenikapi، منطقه مرکزی و تاریخی شهر استانبول، واقع و اقامتی را به همراه استخر سرپوشیده، حمام ترکی و اتاق بدنسازی به میهمانان خود ارائه می‌دهد. اتاقها به سیستم تهویه مطبوع، گاوصندوق و مینی بار مجهز می‌باشند. میهمانان می‌توانند خوردنی و نوشیدنی سفارش داده و از تماشای کانالهای ماهواره‌ای قابل تعویض تلویزیون اتاق خود لذت ببرند.

رستوران هتل با سرو انواع خوراکهای خوشمزه از مهیمانان پذیرایی می‌کنند. لابی بزرگ، تریا و کافه اینترنت نیز در اختیار علاقه مندان قرار دارند. افرادی که می‌خواهند برنامه منظم بدنسازی خود را ادامه داده و یا در سونا تجدید نیرو نمایند، این هتل را مکان مناسبی جهت اقامت خود خواهند یافت.

هتل آل سیزن

 هتل All Seasons، در موقعیتی ایده آل با دسترسی آسان به فرودگاه آتاتورک، میدان تقسیم، بازار بزرگ، مساجد سلیمانیه و سلطان احمد و موزه کاخ تاپکاپی قرار گرفته است. از میان امکانات عالی هتل می‌توان به اینترنت رایگان بیسیم، رستوران دنج و در عین حال زیبای آن و خدمات اتومبیل کرایه اشاره کرد.

هتل گلدن پارک

 هتل ” Golden Park”، در منطقه “تقسیم”، قرارگرفته است. این منطقه قلب و مرکز تفریحی، تجاری استانبول مدرن به شمار می‌رود. از خدمات هتل می‌توان به اقامت لوکس و امکانات رفاهی مدرن اشاره کرد. میهمانان عزیز، پس از یک روز پر مشغله، سری به استخر آب گرم و مرکز سلامتی هتل بزنید.

از ماساژ درمانی بهره‌مند شوید ویا اینکه در استخر سرپوشیده هتل شنا کرده و آرامش را تجربه کنید. میدان “تقسیم”، مرکز فرهنگی آتاتورک و خیابان استقلال (یکی از ناحیه‌های اصلی تجاری شهر)، از جمله مراکزدیدنی ای هستند که در اطراف هتل واقع شده‌اند.

هتل پارک گرین تکسیم

 هتل Green Park Hotel، در قلب فریبنده ترین منطقه اصلی اداری، فرهنگی، تجاری و تفریحی شهر یعنی منطقه تقسیم قرار گرفته است. میهمانان می‌توانند براحتی از سیستم حمل و نقل منطقه جهت دسترسی به محل کار استفاده نموده و یا پیاده به نواحی اصلی شهر دست یابند. مرکز بدنسازی هتل از یک استخر سرپوشیده، چندین سونا و حمامهای بخار و ترکی تشکیل شده است. میهمانان می‌توانند پس از استراحت در حمام ترکی، به سیر و سیاحت در شهر منحصر به فرد استانبول بپردازند. هتل با برخورداری از اتاقهای اجتماعات مدرن و ۵ امتیازی، مکان مناسبی جهت برگزاری جلسات و گردهمایی‌ها در قلب شهر به شمار می‌رود. به آن دسته از میهمانانی که از طریق وب گاه هتل اقدام به رزرو اتاق نمایند، یک سبد میوه اهدا می‌شود.

هتل گرند هالیک

هتل بزرگ و ۴ ستاره Halic، در موقعیتی مناسب در شهر استانبول قرار گرفته و پیاده به بسیاری از جاذبه‌ها و اماکن دیدنی برتر شهر، دسترسی دارد. هتل در مجموع ۱۷۷ اتاق و سوئیت داشته که هریک از امکانات اختصاصی و سیستم تهویه مطبوع برخوردار می‌باشند. اینترنت در تمام محوطه هتل برقرار می‌باشد. ۳ رستوران و تریای هتل با سرو خوراکهای ترکی و مدیترانه‌ای از میهمانان پذیرایی می‌کنند. رستوران Adali، واقع در طبقه هشتم، با برخورداری از چشم انداز فوق‌العاده شهر، به سرو انواع خوراکهای خوشمزه ترکی می‌پردازد. میهمانان می‌توانند آخر هتفته‌ها، از اجرای موسیقی زنده سنتی در رستوران Meze لذت ببرند. ظرف ۱۵ دقیقه پیاده، می‌توان به بازار بزرگ و میدان تقسیم دست یافت. مرکز پر رفت و آمد Beyoglu نیز که مفرح ترین مرکز تفریحی، تجاری شهر می‌باشد، ۱۰ دقیقه پیاده تا هتل فاصله دارد. میهمانان می‌توانند با مراجعه به ایستگاه مترو Sishane در ۵۰ متری هتل، به راحتی به اقصی نقاط شهر استانبول سفر کنند.

هتل گولدن ایج ۲

 هتل مدرن Golden Age II، درقلب منطقه تجاری، فرهنگی و تفریحی شهر استانبول یعنی میدان تقسیم قرار گرفته است. هتل کوشیده است تا با فراهم آوردن محیطی آرام و ایمن، از گردشگران این شهر بزرگ و پر جنب و جوش به سبک سنتی میهمان نوازی کرده باشد. میهمانان می‌توانند پس از اتمام کار و یا سیر و سیاحت خود، در باشگاه سلامتی هتل به استراحت پرداخته و از ماساژ، حمام ترکی، سونا، خدمات بهداشتی پوست آن استفاده نمایند. آبتنی در استخر سرپوشیده و کار با تجهیزات بدنسازی نیز جهت تجدید انرژی به علاقه مندان توصیه می‌شود.

برای تهیه بهترین قیمت بلیط هواپیما ، قطار و اتوبوس استانبول به سایت ۹۰ticket,ir مراجعه نمایید.